Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore

Avinyó, 19 pral. 08002 Barcelona
infoaeef@gmail.com

Tel. 933 022 730

Tornar a la pàgina principal

 

 

 

 

 


MARXA NÒRDICA 

 


 

Què és la marxa nòrdica?

En la societat actual el sedentarisme i l'estrès tenen una gran incidència en les nostres vides i això ens perjudica la salut. Per trencar aquest cercle viciós, el millor que es pot fer és incorporar l’exercici físic a la rutina setmanal.
La marxa nòrdica és segurament l'activitat física més completa. Afavoreix el bon funcionament de la majoria de sistemes i funcions corporals, tant locomotrius, metabòliques, com de circulació, etc...
És una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix en incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar.
Per ser una activitat física poc agressiva i amb un nivell d’esforç que determina el propi practicant, ha esdevingut en els últims anys una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que la poden practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercici suau, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament.

Però cal tenir present que els tres fonaments bàsics de la marxa nòrdica són:

  • Tècnica correcta del caminar.
  • Una postura correcta, controlant l’alineació del cos
  • Ús adequat de la tècnica específica dels bastons

Hi ha un gran avantatge de realitzar correctament la tècnica de la marxa nòrdica. La correcta utilització dels bastons implica l’activament de la part superior del cos en l'acte de caminar, desplaçant-lo cap endavant. L'esforç físic es distribueix de forma equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos, com l'espatlla, l'esquena, els pectorals, l’abdomen i els braços. A més, gràcies a la utilització dels bastons, s'incrementa la progressió de la gambada i s'augmenta el treball muscular de les cames alhora que s’impliquen la gran majoria de músculs de la resta del cos.


VOLS CONÈIXER i PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA?

Us fem una proposta per conèixer i practicar aquesta nova modalitat de caminar.
 
Considerem que el primer és la formació, per aquest motiu s’efectuarà un curset d’iniciació destinat a assolir els fonaments d’aquesta activitat.

Aquest curset serà complementat amb un calendari anual de sortides.

 

 

CURSET D’INICIACIÓ A LA MARXA NÒRDICA
El curset anirà a càrrec de monitors titulats.
- Divendre 28 de febrer de les 19 a les 21 h tindrà lloc la part teòrica al local de l’AEEF, Avinyó 19, pral. Barcelona
- Dissabte 29 de febrer de les 10 a les 13 h tindrà lloc la part pràctica en una sortida matinal en un lloc a concretar.

Les inscripcions es podran realitzar a partir del 27 de gener al telèfon 933 022 730 dilluns, dimecres i divendres de les 18:30 a les 20:30, Sra. Montserrat.

PER A MÉS INFORMACIÓ: infoaeef@gmail.com i tel: 933 022 730 dilluns, dimecres i divendres de 18:30 a 20:30 h

El cost de la inscripció per als socis serà gratuïta
Per als no socis serà de 20 euros (aquest import no inclou el material i els desplaçaments que seran a càrrec del cursetista)
. Si el cursetista es fa soci de l’entitat aquest import li serà reduït de la quota del primer any de soci.

CALENDARI DE SORTIDES ANUAL
Per tal de donar continuïtat a aquest activitat l’AEEF organitza el calendari de sortides següent:

De març a desembre una cada segon i quart dijous del mes, llevat dels mesos de maig i d'octubre que serà el primer i el tercer dijous del mes.

L’assistència a aquestes sortides serà gratuïta per als socis de l’entitat que disposin de la llicència federativa.
Els socis que no disposin de llicència s’hauran de donar d’alta de la llicència temporal de la FEEC, el que els comportarà un cost de 5 euros.
Les persones que no són sòcies de l’AEEF i no disposen de la llicència hauran de causar alta a l’AEEF com a socis temporals per tal que l’entitat els pugui tramitar la llicència temporal de la FEEC, això comportarà un pagament de 5+5= 10 euros.
Les persones que disposen de la llicència federativa però que no són socis de l’AEEF hauran de pagar 5 euros per tal de ser donats d’alta com a socis temporals de l’AEEF.
El material i els desplaçaments són a càrrec del participant. L’Import corresponent caldrà abonar-lo en el punt de la trobada abans de la sortida de cada l’activitat.
La informació específica de la sortida següent (itinerari, lloc i hora de trobada) s’indicarà al final de cada sortida i estarà exposada al web de l’AEEF.
Com que no hi ha inscripció prèvia, l’activitat, que estarà a càrrec de monitors titulats, s’iniciarà al lloc i hora establert amb les persones que estiguin presents.

Coordinació: Miquel de la Fuente