Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore

Avinyó, 19 pral. 08002 Barcelona
infoaeef@gmail.com

Tel. 623 422 942

Tornar a la pàgina principal


A PARTIR DE PRIMERS DE NOVEMBRE EL LOCAL i L'ACCÉS A SECRETARIA ESTARÀ OBERT ELS DIMARTS DE 19.30 A 21.00 H.

Tambés estarà obert per determinades activitats, com són les reunions de junta, trobades dels dijous, els pràctiques de tir amb arc, etc.

A més, si necessiteu fer alguna gestió de Secretaria podeu trucar els dilluns, dimecres i divendres feiners de les 18:30 a les 20:30 hores al tel. 623 422 942, Sra. Montserrat.


VIATGE A EGIPTE 2024


PRESENTACIÓ
La proposta és efectuar un viatge turístic a Egipte de l'11 al 18 de març del 2024.

Es tractaria d'anar de Barcelona a Luxor en vol xarter; arribada a Luxor assistència a l'aeroport i trasllat al port per embarcar a bord del creuer M/S Acamar, durant 4 nits i en règim de pensió completa.
Des de Luxor es realitzarà un creuer pel riu Nil i visites per la zona; posterirorment es faria un desplaçament amb avió de Luxor a El Caire amb allotjament i esmorzar al
Sheraton Cairo Hotel situat Giza una veïna població de El Caire des del qual es farien visites a El Caire i per la zona.

PREU: 2.865.- Euros per persona
Suplement per habitació individual : 815€

El preu inclou:

- Vols xàrter amb sortida des de Barcelona.
- Estada al creuer esmentat o similar. en pensió completa ( begudes no incloses)
- Estada a l'hotel esmentat al Caire en allotjament i esmorzar.
- Tots els trasllats esmentats a l'itinerari en servei privat.
- Totes les visites previstes durant el viatge en servei de guia privat es castellà:
- Temple de Karnak, Temple de Luxor, Vall dels Reis, Temple de Hatsepsut, Colosos de Memnon, Temple d'Edfu, Temple de Komombo, Alta Presa i Obelisc Inacabat. Abu Simbel amb bus amb visita als Temples i assistència a l'Espectacle de Llum i So amb dinar pícnic, passeig d'1 hora amb iot pel Llac Nasser abans de l'espectacle.
- A El Caire: dia complet de visita a Dahshur i Sakkara, Piràmides, Esfinx i Temple de la Vall de Kefren i dia complet de visita a la ciutat, museu antic, museod de les mòmies, Ciutadella, Mesquita d'Alabastre i Basar Khan El Khalili.

No inclou:

- Despeses personals com a serveis de bugaderia o trucades.
- Trasllats i/o activitats no esmentades a l'itinerari.
- Menjars durant les visites a El Caire.
- 120€ per persona per al Visat i taxes locals - pagament en destinació en efectiu.
- Propines per al guia al vostre criteri
- Qualsevol servei no esmentat com a inclòs.


Creuer

Sheraton Cairo Hotel

PROGRAMA PREVIST
EGIPTE 11-18 de Març 2024

DIA 1: MS ACAMAR
dill. 11 març 2024

Sortida amb vol xàrter cap a Luxor.
Arribada a Luxor, assistència a l'aeroport i trasllat al port on embarcaran a bord del M/S Acamar durant 4 nits i en règim de pensió completa. (begudes no incloses)
Al llarg de la seva història, la ciutat ha tingut noms diferents; els antics egipcis l'anomenaven Uast, que significava "ceptre". Els grecs la van anomenar Tebes per la seva similitud amb la ciutat grega que li va donar nom. Posteriorment, els àrabs la van batejar com a Lúxor o "palaus amb mil portes".
Quan encara se la coneixia com a Tebes, va ser la capital de l'antic Egipte durant més de 1500 anys. Abans de Lúxor, la capital del país va ser Memfis, i després Alexandria.

DIA 2: MS ACAMAR
Dim. 12 març 2024

Estada a bord en règim de pensió completa.
A continuació, desembarqueu per visitar el Temple de Karnak i el Temple de Luxor, dedicat al Déu Amón, units per la famosa avinguda d'esfinxs.
A continuació, sortida per explorar la Vall dels Reis, una immensa Ciutat dels Morts on es troben magnífiques tombes que van ser esculpides a les roques, decorades de forma minuciosa i emplenades amb tresors per a la vida després de la mort de generacions de faraons.
També tindran l'oportunitat de visitar el Temple de la Reina Hatsepsut, l'única Faraona de l'Antic Egipte, que es fon amb escarpats penya-segats de pedra calcària que l'envolten com si fos la natura la que va construir aquest extraordinari monument.
De tornada a bord, passaran pels famosos Colosos de Memnon, que eren coneguts en els temps de l'Antiga Grècia per les “encissants veus de l'alba”.
Cap a les 13.00 hores, reprendran la navegació cap a la localitat d'Esna, on tindrà lloc la cruïlla de la seva resclosa i continuació cap a la localitat d'Edfú.
Nit a bord.
Karnak
Complex on es troben antics temples en ruïnes. Aquests temples són de l'època de Faroah Ramsès II, al voltant de 1391-1351 a. Aquesta zona va ser el lloc més important per a l'adoració durant aquest temps. El Gran Temple d'Amón era un edifici molt gran, i encara està disponible per als visitants avui dia. El complex del temple Karnak és a prop de Luxor, al sud del Caire, Egipte. És visitat més que qualsevol altra zona històrica del món, després de les piràmides de Gizeh, i és la major preservació religiosa antiga del món.
Tremp de Luxor
Situat a l'antiga ciutat egípcia de Tebes, el temple de Luxor es troba a la riba est del riu Nil. Les ruïnes són una destinació turística popular, ja que conté diverses estructures antigues, estàtues i artefactes que tenen milers d'anys d'antiguitat.
Temple de la reina Hatsepsut
Situat a l'Alt Egipte, a la riba oest del riu Nil. És famós per la seva bella arquitectura egípcia i ruïnes ben conservades. El lloc és viral i atrau molts turistes de tot el món.
Colós de Memnon
Situat a l'oest del riu Nil, a la moderna ciutat de Luxor. Els Colossos consisteixen en dues estàtues de pedra gegants que dominen l'antiga necròpolis de Teban.

DIA 3: MS ACAMAR
Dme. 13 MARÇ 2024

Estada a bord en règim de pensió completa.
Al matí, visitaran l’extraordinari Temple d’Horus, el temple data de l´època Ptolemaica i per a molts és el millor conservat de tot Egipte.
Aquesta és una altra de les joies d'Egipte, es tracta del temple més ben conservat de tots, encara amb els seus murs dempeus i sostre intacte. És un edifici de grans dimensions, situat dins de l'animada població d'Edfú.
Tornada al vaixell per dinar i navegació cap a Kom Ombo.
A la tarda, visita del Temple de Kom Ombo, dedicat al déu cocodril Sobek. El temple es troba en una corba al Nil on, a l'antiguitat, cocodrils sagrats prenien el sol a la riba del riu. Allí sobre un turó, al qual s'accedeix caminant, visitaran un temple que té la particularitat d'estar dedicat a dues divinitats simultàniament: Sobek, el cocodril, déu de la fertilitat i Horoeris, el gran disc solar alat.
Tornada a bord per sopar.
Temple d'Edfu
Situat a l'Alt Egipte, a la riba oest del riu Nil. És una destinació turística popular ja que les restes del temple estan ben conservades i són un impressionant exemple de l'arquitectura egípcia antiga.
Temple de Kom Ombo
Situat a la regió d'Aswan, a l'Alt Egipte. És una destinació turística popular ja que el temple presenta un disseny inusual que consisteix en dos temples paral·lels en un edifici.

DIA 4: MS ACAMAR
Dij. 14 març 2024

Estada a bord en règim de pensió completa.
Excursió per carretera a Abu Simbel, per visitar els magnífics Temples d'Abu Simbel, el Temple de Ramses II, al costat d'un altre en honor de la seva dona més estimada, la reina Nefertari. ( Dinar tipus pic nic )
Els dos Temples de Ramsès II a Abu Simbel tenen, a les entrades principals, enormes estàtues de 20 metres d'alçada, i estan considerades com els monuments més impressionants que queden de l'Antic Egipte.
A continuació realitzaran un passeig amb vaixell pel Llac Nasser.
A la nit gaudireu de l'espectacle Llum i So dels temples.
Finalitzat l'espectacle, tornada per carretera al vaixell i allotjament.
presa alta d'Assuan
Situada a la ciutat egípcia d'Assuan i proporciona energia hidroelèctrica a tot el país. També evita inundacions i danys als temples antics de la zona.
Abu Simbel
És famós pels seus dos magnífics temples. Aquests monuments de renom mundial corrien el perill de ser destruïts pel llac Nasser després de la construcció de l'Alta Presa, una empresa massiva que es va iniciar el 1964 i va completar quatre anys més tard. Els temples, construïts fa més de 3 000 anys, van ser desmantellats i aixecats a més de 60 metres per un penya-segat de gres, on van ser ensamblats exactament de la mateixa manera en un turó artificial.

DIA 5: GIZA/El Caire
Div. 15 març 2024

Esmorzar a l'hotel.
A l'hora convinguda, trasllat a l'aeroport i vol vers el Caire.
Arribada al Caire, assistència a l'aeroport i trasllat a l'Hotel Sheraton Cairo, on estaran allotjats durant 3 nits en règim d'allotjament i esmorzar.
El Caire, en àrab “La victoriosa”, és la capital d'Egipte i està situada al nord del país, a l'inici del Riu Nil, que travessa tot el territori egipci i divideix en dos la ciutat.
La metròpoli és coneguda com El Gran Caire, pel fet que inclou tant el territori original de la ciutat com la seva àrea conturbada, depenent de la municipalitat de Guiza. La ciutat més gran del món àrab i del continent Africà, una autèntica metròpoli que ha presentat un creixement molt ràpid amb més de 14 milions d'habitants.

DIA 6: GIZA/El Caire
Dis. 16 març 2024

Estada a l'hotel en règim d'allotjament i esmorzar.
Visita de dia complet en servei privat a les piràmides de Guiza i l'Esfinx.
Les Grans Piràmides de Gizeh són les únics supervivents de les Set Meravelles del Món Antic, construïdes fa uns 4500 anys, com a tombes gegants per a les mòmies dels faraons Khufu, Kefrén i Menkaure, que van ser pare, fill i nét (Keops, Kefrén i Micerins són les formes gregues dels seus noms).
A l'antiga religió egípcia, els costats de les piràmides s'assemblaven als raigs del sol sobre els quals el faraó pujava al cel. Les piràmides són realment enormes, amb la més gran – Khufu – feta de més de dos milions de blocs. Les piràmides no van ser construïdes per esclaus, sinó per pagesos egipcis que van pagar els seus impostos al faraó a través d'aquest treball, i van ser alimentats, vestits i allotjats per ell.
A prop de les piràmides hi ha l'enigmàtica Esfinx, amb el cos d'un lleó i la cara d'un home portant un Nemes (ornament tipus mocador tapant de cap i caient darrere de les orelles), que els treballadors el van poder haver basat en el rei Kefrén per protegir el seu enorme monument funerari.
Uns mil anys després que es construís l'Esfinx, aquesta es va cobrir de sorra, fins que un jove príncep va tenir un somni en què l'Esfinx li va dir que si li treia tota la sorra que la cobria, es convertiria en Faraó. Aquesta història s'explica a l'Estela del Somni que el Rei Tutmosis IV va col·locar entre les potes de l'Esfinx.
A la tarda, visita a la necròpolis de Sakkara i les Piràmides de Dahshur (la piràmide vermella i la piràmide corbada).
Sakkara és l'antiga necròpolis (cementiri) de l'antiga ciutat egípcia de Memphis i el lloc on es van construir les primeres piràmides com a tombes de reis.
En lloc dels costats llisos que apareixen en altres piràmides, les piràmides aquí compten amb sis esglaons (o graderies) a l'exterior, que representen l'escala del faraó cap al cel. La famosa piràmide esglaonada del rei Zòser va ser la primera piràmide construïda i l'estructura de pedra independent més antiga del món.
Necròpolis de Dahshur
Situat en una zona desèrtica a uns 40 quilòmetres al sud del Caire i és molt propera a Sakkara. Aacull una necròpolis reial, declarada patrimoni de la humanitat al costat de les necròpolis de Saqqara i Guiza, que alberga algunes de les piràmides més antigues i de majors dimensions d'Egipte.
Dues d'aquestes antigues piràmides de Dahshur, la Piràmide Acodada (Bent Pyramid) i la Piràmide Roja (Red Pyramid), encara es mantenen dempeus.
Finalitzada la visita, tornada a l'hotel i allotjament.

Gran Esfinx de Gizeh
És una estàtua de renom mundial a Egipte situada a la riba occidental del Nil. L'estàtua monòlit més gran del món, l'Esfinx, amb el seu cap humà i cos de lleó, fa 20,22 metres d'alçada, 73,5 metres de llarg i 6 metres d'amplada. La creença general és que l'estàtua va ser construïda pels antics egipcis del Vell Regne entre el 2558 i el 2532 aC.
Gran Piràmide de Gizeh
La més antiga de les Set Meravelles del Món Antic, la roman pràcticament intacta, fent més fàcil per als visitants imaginar la vida com era fa segles durant un període conegut com a.C. Es diu que la piràmide, construïda per a un faraó egipci, va trigar més de 20 anys a construir-se arrossegant i aixecant enormes pedres al seu lloc. És la més antiga i més gran de les tres piràmides del complex de Giza.
Saqquara piràmides
Un gran cementiri de l'època egípcia antiga, compta amb nombroses piràmides, incloent-hi la mundialment coneguda piràmide escalonada de Djoser. Coneguda també com la Tomba del Pas degut a la seva base rectangular, aquesta piràmide va ser construïda durant la tercera dinastia i per tant és el complex de construcció de pedra llaurada més antic. conegut per l’home. Saqqara va ser molt considerat al Vell Regne, ja que alguna vegada va ser la necròpolis més important de la capital, Memphis.Dahshur
Cobreix aproximadament tres quilòmetres quadrats de planes desèrtiques d'Egipte, és una necròpolis real que abasta diverses piràmides de pedra calcària famoses, incloent dues de les més antigues, més grans i més ben conservades d'Egipte.

DIA 7: GIZA/El caire
Diu. 17 març 2024

Estada a l'hotel en règim d'allotjament i esmorzar.
Dia complet de visita de la ciutat, en servei privat.
Al matí, visita del Museu Egipci: Recorreran 7.000 anys d'història en aquest museu que acull la col·lecció d'art més gran de l'Antic Egipte del món. No us perdeu els tresors del nen-rei Tutankamon, incloent la seva màscara d'or, el sarcòfag d'or sòlid que contenia la seva mòmia i el seu tron.
Nota: Com que ara estan en un procés de transició amb el nou Gran Museu Egipci, podria ser que algunes obres no estiguessin exposades al Museu Egipci.
A continuació, visita al Museu Etnològic amb entrada a la Sala de Mòmies i continuació de la visita a la Ciutadella, una fortalesa medieval a dalt dels turons de pedra calcària sobre el Caire, que va ser construïda el 1176 per protegir la ciutat dels Creuats.
Durant la visita podreu veure, també, la Mesquita d'Alabastre i el Basar Khan al Khalili.
Tornada a l'hotel i allotjament.
Museu Egipci del Caire
Una de les atraccions més importants d'Egipte, es troba al costat nord de la plaça Tahrir al centre del Caire. A més de ser el museu arqueològic més antic de l'Orient Mitjà, hi ha la col·lecció d'antiguitats faraòniques més gran del món. Les exposicions del Museu abasten des del període predinàstic fins a l'era grecoromana (c. 5500 aC - 364 dC). La més famosa, és clar, és la màscara d'or de Tutankamon i els tresors de la seva tomba.
Gran Museu Egipci és un museu en construcció on està previst mostrar col·leccions íntegres de l'antic Egipte. Descrit com el museu arquelògic més gran al món, ocupa aproximadament 50 hectàrees de terra, a dos quilòmetres a l'oest de les piràmides de Gizeh.
Museu Nacional de la Civilització Egípcia
Establert el 2017, és el primer museu al món àrab centrat en la civilització més primerenca de la història - l'antiga civilització egípcia. És l´únic museu a Egipte que ofereix als visitants una visió general de tots els diferents períodes històrics que abasten Egipte. NMEC exhibeix diversos objectes destinats a educar els visitants sobre la civilització egípcia a través de diverses fases històriques clau, començant amb els períodes predinàstic i antic egipci, i continuant a través dels temps Graco-Romans, Coptes, Islàmics i contemporanis moderns.
Ciutadella del Caire
Data de l'Edat Mitjana, és una impressionant fortalesa construïda per Salah ad-Din. Al llarg de la història, la ciutadella va ser testimoni d'importants esdeveniments a la història d'Egipte, des de la seva construcció fins al final de la dinastia Muhammad Ali. Avui dia, la ciutadella del Caire és una popular destinació turística. Els visitants poden explorar el complex de la ciutadella, que inclou la mesquita de Mohammed Ali, el Museu Militar, el Museu de la Policia i la mesquita Al Naser Ibn Qalawoon.
Mesquita de Muhammad Ali
Està situada al cim de la ciutadella de Saladí de la ciutat del Caire. És un punt de referència popular, així com una de les mesquites més visitades de la ciutat. El seu grandiós estil arquitectònic otomà fa que destaqui la resta de mesquites de la ciutat. La mesquita té cúpules adornades amb motius i vidrieres, una esplanada adornada amb rajoles d'alabastre, minarets d'estil turc i una gran torre amb rellotge al centre del pati. Des de dalt dels minarets, els turistes gaudiran d´impressionants vistes de tota la ciutat.
Mercat Khan al-Khalili

DIA 8: FINal DE l’ITINERARI
Dill 18 de març 2024

Al matí, trasllat a l'aeroport.
Facturació del vostre equipatge i recollida de les vostres targetes d'embarcament.
Sortida amb vol xàrter amb destinació Barcelona.
Arribada a Barcelona i ... FINAL DEL VIATGEPiràmides de Giseh

Esfinx, a prop de les piràmides de Giseh

Gran Museu Egipsi

Tutankamon
Temple d'Aton Nefertiti Cleopatra Cleopatra i Cesarion (fill de Cèsar August) temple de Dendera


Coordinador de l'activitat: Josep M. Jerez (tel. 609 334 872)- jjerez@euro-senders com